Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Kerk en verenigingen brengen Paasattentie als steuntje in de rug

In de laatste week van maart kwam er een mail binnen: de kerk had het idee om elk huis  in Abbenes te verrassen met een attentie voor Pasen, gezien de moeilijke, voor sommigen angstige tijd en de beperkingen waar we deze Paasdagen mee moeten omgaan. Maar dat zou voor de kerk een enorme aderlating betekenen, dus of er verenigingen mee wilden doen. En dat wilden ze. De Dorpsraad, de OEV, SV Abbenes, de Kaartclub en Huurderscommissie Heije, ze waren allemaal meteen enthousiast over dit warme gebaar.

Door de dames Berbée en Engel werd invulling gegeven aan de inhoud van het tasje, de flyer werd gemaakt en het rondbrengen werd gecoördineerd. Met behulp van familie de Ruiter werd de aanvoer en het verpakken van de tasjes verzorgd.

Dus zaterdag gingen er diverse bezorgers op pad, met inachtneming van de geldende maatregelen. De paashaas was ook van de partij.De attenties werden soms met ongeloof, verbazing maar vooral met veel enthousiasme en dankbaarheid ontvangen! Er stond al héél snel een reactie op 'Je bent Abbenesser als...' en langs de deuren kregen de bezorgers ook niets dan complimenten en bedankjes. Dus bij deze voor de bedenkers van de actie: het was een fantastisch idee en is zéér goed ontvangen!

De paashaas had de juiste route gekozen om mee te lopen, want hij had veel bekijks, er werd heel wat getoeterd door bekenden en wildvreemden die passeerden. Maar pfff....wat was het warm in dat pak! Dankjewel Hans, het was een leuke extra toevoeging aan deze geslaagde actie.


Abbenes.net twitterde over de actie en daar kwam een reactie op van wethouder Marjolein Steffens "top-actie van een top-dorp"  en van wijkagent Ton Wijsman: "waarin een klein dorp groot in kan zijn".                    

En zo is het!

Opbellen
E-mail
Info