Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Paasbrunch voor bezoekers Soos 50+ dankzij Sinterklaascadeau

Dinsdag 16 april gingen de deuren van het Praatpunt vroeger dan gebruikelijk open voor de Soos: om 11 uur werden de bezoekers verwacht. Normaal begint de soos 's middags en wordt er gekiend, waarbij de mensen een bedrag voor entree en kienrondes betalen.

Zo niet deze dinsdag. Alles was in vrolijk paas-geel. Eerst was er koffie met paaskoek, vervolgens was het tijd voor een wijntje of een lekker advocaatje. Ondertussen werd er gezellig gepraat door de veelal dames. Om half 1 werd de lunch geserveerd, te beginnen met een heerlijke kippensoep gemaakt door Nel. Daarna volgde een broodje kroket, broodjes met beleg en krentenbrood. Iedereen liet het zich goed smaken!


 

Daarna stonden nog een paar kienrondjes op het programma. En dit keer hoefde daar niet voor betaald te worden. Want......ieder jaar brengt de Sint met zijn zwarte Pieten in en rondom Sassenheim bezoeken aan kindertjes thuis. Astrid van der Luit coördineert deze bezoeken, waarbij Sint en de Pieten belangeloos van adres naar adres rijden. De opbrengst van de actie 2018 is geschonken aan drie goede doelen in Abbenes: aan de OEV, aan het team 'Gezellige Boel' voor Samenloop voor Hoop (KWF) en aan de Soos 50+! Daar waren de organisaties heel blij mee!


Het jaar ervoor schonk Sint en zijn Pieten ook al een mooi bedrag voor aanschaf van een nieuwe muziekinstallatie van de OEV. Dit jaar dus ook aan de Soos. Daar organiseerden de vrijwilligers deze paasbrunch van met aansluitend nog een paar vertrouwde rondes kienen. En dat allemaal geheel gratis dankzij deze mooie donatie, waarvan nog een gedeelte over is. Alle aanwezigen waren het er over eens: Sint en Pieten heel hartelijk bedankt, het was heerlijk, het was top!Opbellen
E-mail
Info