Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Hoe kwam de Pasen taarten Bingo tot stand ??

Het leuke van in het bestuur zitten bij Oranje Evenementen Vereniging (OEV) Abbenes is dat je dingen kunt uitvoeren welke mensen leuk vinden. Zo kwam er na de kerstmuziek bingo de suggestie van een inwoonster dat dit ook wel leuk zou zijn met de Valentijn en dan met love songs. Dat idee vonden wij ook heel erg leuk en hebben dat ook uitgevoerd. 

Met die gedachtegang ga je dan weer brainstormen wanneer en hoe kunnen we weer iets organiseren in deze vervelende coronaperiode want de lockdown blijft maar voortduren. Ook met de Pasen is er niets open dus wat kunnen we doen ? We hadden 2x een muziek bingo gedaan dus misschien weer eens tijd voor een gewone bingo met cijfertjes. Gaan we doen de avond voor Pasen is het besluit en dan roept er iemand van het bestuur: "Wat vinden jullie van een Pasen Taarten Bingo met alleen maar taarten als prijs?" Het idee was geboren !! Ok, doen we alleen 3 rondes bingo en dan hebben we alleen 30 taarten nodig. Hoeven we ook niet zoveel tijd te besteden aan het bij elkaar krijgen van prijzen.

Uiteindelijk besluiten we toch om bij elke ronde nog 1 lootje te geven en doen we nog 5 taarten bij elke ronde voor de gratis verloting dus hebben we 45 taarten nodig.  Zullen we dan de netto opbrengst doneren aan de renovatie van dorpshuis Het Praatpunt ?? Daar was het bestuur unaniem voor.

De reclame werd gemaakt en de eerste 6 aanmeldingen voor de bingo kwamen binnen. Het frappante was dat ALLE 6 aanmeldingen vroegen of er geen extra lootje te koop waren. Echter wilde het bestuur een onderscheid hebben tussen de gratis lootjes en de gekochte lootjes. Bij de vorige bingo zat dat allemaal door elkaar en nu wilden we een scheiding hebben. 

Ok, als iedereen dan toch extra lootjes wil hebben dan maken we er een aparte verloting er van en daar kan iedereen extra lootjes voor kopen als ze dat willen.

De verkoop begon en het liep storm. Zowel de verkoop van de bingokaarten als de extra lootjes voor de extra verloting. Er waren 45 taarten nodig voor de bingo en er moeten dus ook taarten komen voor die extra verloting. Daar doen we 30 taarten in en dan moeten we dus 75 taarten kopen is snel een uitgave van zo een euro 1100,00. We zullen dus heel wat bingokaarten en lootjes moeten verkopen om een klein beetje over te houden voor de renovatie. Dat is best wel jammer natuurlijk. Als we nu eens een sponsoractie gaan houden en sponsors deze taarten laten betalen ??

Tja, we kunnen dat proberen natuurlijk en dan doen we een oproep op onze Facebook pagina. De oproep werd geplaatst. Een taart kon gesponsord worden voor euro 15,00 per stuk. Al heel snel reageerden de eerste sponsors spontaan. Vervolgens hebben we een aantal sponsors ook nog persoonlijk benaderd. Twee sponsors vonden de actie zo leuk dat ze gingen mee helpen om zelf ook sponsors te zoeken. Patrick van Heemskerk Onderhoud en Service en Justin van Justin's Fietsservice bedankt dat jullie mee hielpen met sponsors benaderen !!

Het liep allemaal zo goed ! De verkoop van de bingokaarten en de verloting en ook de sponsors ging zeer voortvarend dat we zelfs besloten om het aantal taarten te verhogen van 75 naar 110. 10 in de bingo, 10 in de gratis verloting en dat 3x dus totaal 60 en dan doen we er 50 in de grote extra verloting. Nu proberen om alle 110 taarten gesponsord te krijgen zodat we de hele verkoop van de bingokaarten en de extra verloting aan de renovatie konden schenken.

Ook dat lukte !!! Dankzij de volgende sponsors kregen we ALLE 110 taarten gesponsord :

Kramer Koeriers 
D.R. Staal
Linnies Living & Lifestyle
Bergingsbedrijf H.v.d.Vliet
VerseTaarten.nl
Aannemersbedrijf John van Wieringen
Rijschool Gerco
Wormenkwekerij A.D. Kranenburg
Imanse Bouw en Onderhoud
Taarten van Astrid
ATZ Administratie
Bob's Autodetailing
Munavia Bodyline
Burgie Tuinen
Heppie-Store Ballonnen
Heemskerk Onderhoud en Service
Justin's Fietsservice
JR Engineering
Hobby Huis Hillegom
JP Rip Technisch Onderhoud & APK
Lin's Dogs & Doggy's 
Mountain Tournaments
Roks Totaaltechniek
Sanica Schoonmaakbedrijf
SeCloudIT Solutions
Soepboerinneke
MassagepraktijkZES
Garage VDLaan Brouwer
Bakkerij Van Leeuwen
Next Door Fashion & More
Dansschool Scoil Rince na Leonsa
Twee anonieme sponsors

Vervolgens hebben we de taarten besteld bij bakkers welke onze vereniging een warm hart toedragen en onze vereniging ook regelmatig sponsoren :


De bakkers waren : VerseTaarten.nl, Taarten van Astrid en Bakkerij Van Leeuwen.

Opbellen
E-mail
Info