Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


Hilarische playbackshow 2018 in Abbenes

Zaterdag 24 maart was de jaarlijkse Playbackshow in Abbenes, gehouden in dorpshuis Het Praatpunt en georganiseerd door Oranje Evenementen Vereniging Abbenes.

Er waren veertien aanmeldingen voor de avond. De acts waren complete optredens, want alles werd uit de kast gehaald aan kleding, uitvoering en decor.

Er was zelfs een opblaasbare limbodanspaal geplaatst en een complete boxring.

De uitvoeringen waren veelal griezelig gelijk aan de bekende videoclips, maar ook dynamisch en met heel veel humor. 

Het vele publiek kwam dan ook vaak ogen te kort, lag dubbel van het lachen en vergat zelfs op het playbacken te letten. Maar gelukkig deed de jury dat wel. De jury bestond dit jaar uit John van der Hoeven, welke de rol van Gordon weer geweldig vertolkte, Zumba lerares Sandy Schalk en de altijd gezellige Esther Lesschert.


Dick van het Riet was zoals gebruikelijk weer de onvolprezen presentator van de avond. Hij wist elke act weer geweldig aan elkaar te praten.

Zo moest hij de volgende acts allemaal aankondigen :

1. The Opposites - Dom, lomp en famous

2. Blues Brothers - Everybody

3. Medley - Zilvervloot

4. Michael Jackson - Smooth criminal

5. Frank Sinatra - New York

6. Christina Aguilera - Dirrty

7. Abba - Mamma Mia

8. Andre Hazes - Wie kan mij vertellen

9. ACDC - High way to hell

10. Andre van Duin - Bananenlied

11. The Kelly Family - Alien

12. Feestteam DJ Maurice - Shirt uit en zwaaien

13. Benni Benassi - Statisfaction

14. Europe - Final Countdown


Bijzonder was het optreden van de kersverse Abbenesser Gerben Mesman. Hij zou optreden met de groep ACDC maar omdat hij geen enkele keer bij de repetities aanwezig was geweest besloten zijn mede bandleden dat hij eerst maar even moest oefenen voordat er werd opgetreden. Met de muziek werd afgesproken om een drumnummer in te zetten. ACDC werd dus aangekondigd en en werd een drumnummer gestart. De andere bandleden liepen snel van het podium af en daar zat Gerben achter zijn drumstel, helemaal alleen. Er zat voor hem niets anders op dan een drumsolo te geven.
Kortom weer voldoende humor op deze avond. Wat dacht je van dames welke het nummer shirt uit en zwaaien doen ?? Volgende keer maar meedoen of komen kijken, want dat deden veel mensen. Het dorpshuis was zeer goed gevuld met toeschouwers.

Het was lastig, de jury stond voor een moeilijke keuze, maar was over de winnaars unaniem : ABBA. Jolanda en Marjolein Baars, Dyon van Wieringen en Maus van Tol wisten Mamma Mia perfect neer te zetten. De tweede plaats was voor de Kelly family met het nummer I am in love with an alien en de derde plaats was voor Django Cornelisse, hij vertolkte helemaal alleen een hele groep, The Opposites en deed dat perfect met playback en dans.

Het werd al met al weer een hilarische avond en hopelijk doen er volgend jaar wel wat meer deelnemers mee.


Alle foto's van deze avond : KLIK HIER !!

Een compilatie van deze avond op video hieronder :

Wil je de complete video hebben van een bepaalde act met de aankondiging van Dick en jury commentaar ?? Stuur dan een e-mail naar oev@abbenes.net en je ontvangt de complete act via Wetransfer..........Wel even vermelden om welke act het gaat.....

Opbellen
E-mail
Info