Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Na negen succesvolle jaren neemt Renate Jansen afscheid van FC Twente

Haar vertrek na negen jaar bij FC Twente was al aangekondigd, toch was het zaterdag       11 mei 2024 nog een emotionele avond in de Grolsch Veste in Enschede. Onder toeziend oog van 45oo supporters nam Renate afscheid van FC Twente in de Eredivisie 2023-24.   

Voorafgaand aan de wedstrijd sprak Renate de speelsters toe. FC Twente vrouwen won deze wedstrijd tegen Telstar met 2-o waardoor FC Twente voor de negende keer landskampioen werd! 

Daarvan waren er vijf tijdens de jaren dat de geboren en getogen Abbenesser Renate er speelde met rugnummer 11, te weten 2016, 2019, 2021, 2022 en tot slot afgelopen zaterdag 2024. De laatste jaren waren onder haar leiding:  zij was aanvoerster van het team, ook toen in  2020-2022 en 2023 de Eredivisie Cup werd gewonnen, de Supercup in 2022 en 2023 en de KNVB beker in 2023. De lokale krant Tubantia heeft alle prijzen tevoorschijn gehaald voor een foto, dat was wel indrukwekkend om dat allemaal bij elkaar te zien! Echter liet zij zich daar nooit op voorstaan, het was  altijd mét het team en vóór de supporters! Wat een indrukwekkende prijzenreeks!!!

In de tweede helft probeerde het team nog Renate zo aan te spelen dat ze een goal kon maken maar de speelsters van Telstar lagen 'als een bus' voor het doel en wilden hier niet aan meewerken. Vlak voor tijd kreeg een Renate een publiekswissel, een kippenvel moment, want ze kreeg minutenlang een staande ovatie van het aanwezige publiek én van alle medewerkers en vrijwilligers in het stadion. Alle fotografen stonden met camera in de aanslag.Na het fluitsignaal vlogen de al klaarstaande reservespelers en verzorgers het veld op en was het één groot feest in Enschede. Op de tribunes was onder het publiek al een kartonnen schaal met de tekst 'Kampioen van Nederland 2023-2024' uitgedeeld, een prachtig gezicht.


Renate kon niet direct mee feesten want ze werd in beslag genomen door journalisten die allemaal interviews met haar wilden. Gelukkig brachten haar ploeggenoten haar een lekker koud biertje. Zie hier het interview met de NOS, tijdens welk interview haar collega speelsters het genoeg vonden........ Renate werd letterlijk en figuurlijk op handen gedragen in Twente!De speelsters kregen allemaal een shirt met het rug- of buiknummer -dat was niet geheel duidelijk- negen, doelend op de 9de landstitel. De speelsters betraden na felicitaties een voor een het podium waarna de schaal juichend de lucht in ging en er werd een ronde langs de tribunes gemaakt om het publiek te bedanken!

Na afloop mochten speelsters en hun genodigden naar een ruimte in het stadion om daar het landskampioenschap uitgebreid te vieren. Eerst werd er nog een groepsfoto gemaakt voor het stadion. Alle hulde voor Renate was nog niet ten einde, want ze werd ook nog tot speelster van het jaar benoemd mede voor haar aanvoerderschap dat zij zonder op de voorgrond te treden uitstekend heeft vervuld.

Wat ook vooral opviel: tussen de speelsters is een grote saamhorigheid en ze vormen een heel hecht vriendschappelijk team. Ook de families van de speelsters kennen elkaar goed en hebben onderling een goede band. Zij zullen Renate, haar familie en elkaar zeker gaan missen. De sfeer en de ontvangst in Twente worden als een warm bad ervaren. Renate kreeg zelfs van een vrijwilliger een fotoalbum van die negen jaar spelen voor FC Twente! Abbenes.net feliciteert Renate met deze toe nu toe fantastische succesvolle carrière en wenst haar nog een paar mooie voetbaljaren toe!

Aankomende vrijdag zal Renate voor de laatste keer in het shirt van FC Twente met nummer 11 spelen in de finale van de Eredivisie Cup. Ze spelen dan tegen PSV. Het zou fantastische zijn voor Renate als de FC Twente vrouwen ook deze prijs binnen halen!

Voor meer foto's, klik hier.

Opbellen
E-mail
Info