Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!Zondag 26 november aankomst Sinterklaas in Abbenes


Gelukkig, de Sint had nog een plekje gevonden in zijn drukke agenda om Abbenes te bezoeken. Zondag half twee kwam hij aan bij het Praatpunt, met een geleend paard omdat Amerigo een dagje mocht uitrusten. Maar wie schets onze verbazing: niet Sinterklaas zat op het paard maar Zwarte Piet!

Sinterklaas kwam zodoende te voet aan bij het Praatpunt, maar dat ging hem prima af. De kinderen wachtten hem eerst buiten op, daarna ging iedereen naar binnen. De kinderen zongen 'Sinterklaasje kom maar binnen...' en daarop kwam de Sint met zijn Pieten de zaal van het Praatpunt binnen. Daar waren veel kinderen verzameld, van pasgeboren babys tot kinderen van toch wel ruim 12 jaar. En natuurlijk werden daar meteen volop pepernoten gestrooid.

Twee kinderen mochten de staf wegzetten. Er werd door speaker John van den Berg met Sinterklaas en de Pieten over het Sinterklaas Journaal gesproken, er werden liedjes gezongen, de Sint ging geduldig met alle kinderen op de foto. Zelfs degenen die niet durfden bezocht hij in de zaal en wist hij zover te krijgen dat ze toch op de foto gingen.

Ook werden er natuurlijk veel liedjes gezongen. Zwarte Piet was in de war met een ander feest, want die zette in met "Er staat een paard in de gang'. Helemaal fout, dat moesten natuurlijk  Sinterklaasliedjes zijn, en daarbij mocht het 'Zie de maan schijnt door de bomen' van Jan Pieter Heije natuurlijk niet ontbreken. De Zwarte Pieten waren in een zeer jolige en ondeugende bui. Zo vloog er zomaar een jongetje door de lucht op Sinterklaas zijn schoot.  Maar toen Zwarte Piet en John van den Berg een wedstrijdje gingen doen wie het langst de laatste noot kon aanhouden, werd dat niet zo gewaardeerd door de kinderen.

De kinderen kregen tussendoor drinken en een zakje chips. Na nog wat liedjes en groepsfoto's vertrok de Sint. Na afloop was er voor ieder kind nog een cadeautje. Sinterklaas en Pietenteam hartelijk dank voor uw komst naar Abbenes. Jeugdraad heel hartelijk dank voor de organisatie, de mooie versiering en niet te vergeten: het opruimen van alle platgetrapte pepernoten!

Hier nog meer foto's van deze Sinterklaas viering : KLIK HIER.

Hier het video verslag van deze Sinterklaas viering. KLIK HIER.

Opbellen
E-mail
Info