Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Sinterklaas bezoekt ook Abbenes

De goede Sint heeft ook dit jaar weer álle moeite gedaan om Abbenes te bezoeken: hij is al op zoveel verschillende manieren naar Abbenes gekomen, maar nog NOOIT in een vuilniswagen!

In deze voor hem drukke tijd wilde hij toch graag Abbenes bezoeken en moest daarvoor improviseren voor zijn reis naar Abbenes, maar vond daarvoor een prima vervoersmiddel: een vuilniswagen van de Meerlanden! De Sint zat als een vorst in de cabine en klom er verbazingwekkend lenig uit voor zijn leeftijd. De Zwarte Pieten, die achterop moesten staan, hadden een wat minder comfortabele reis gehad: zij moesten zich goed vasthouden toen de wagen toch met pittige snelheid richting Abbenes reed.Bij aankomst schudde de Sint talloze handen, van jong maar ook van wat ouder. Bij binnenkomst werd hij toegezongen door de aanwezige kinderen met hun ouders, opa´s en oma´s. Dankzij het decor van toneelvereniging Spelenderwijs dat gebruikt kon worden, was er een heel huiselijke sfeer. De kinderen konden gezellig naast Sint op de bank plaats nemen.                                                   

De kinderen, waarvan diversen mooi verkleed, waren door presentator John van den Berg al voorbereid over de thema´s uit het Sinterklaasjournaal. Vooral de Opruim Piet had een centrale plaats dit jaar. De kinderen genoten, brachten lege drinkpakjes en chipszakejs keurig naar de Opruim Piet, maar voor sommige jonge kindjes was dit Sintbezoek wel heel indrukwekkend! Ook tijdens de aanwezigheid van de Sint leidde John keurig het programma, waardoor de Sint weer op tijd door kon naar andere kinderen. 


De kinderen hadden dankzij de Jeugdraad en andere vrijwilligers een prachtige middag in het Praatpunt. Er werden Sinterklaasliedjes gezongen (wat echter niet door iedereen werd gewaardeerd), volop pepernoten gestrooid, mooie verhalen verteld, verlanglijstjes met de luchtpost (papieren vliegtuigjes) gevlogen naar de Sint, nog chips en drinken uitgedeeld door de Zwarte Pieten én bij het naar huis gaan kon er nog een cadeautje worden gegrabbeld. Prachtig geregeld door de Jeugdraad en de Sint! Na afloop bleek er toch nog wat op te ruimen, maar de Opruim Piet was helaas al vertrokken.....


Voor meer foto's,  KLIK HIER

En nog meer foto's, KLIK HIER

En voor de videofilm : KLIK HIER

Opbellen
E-mail
Info