Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Abbenesser kokkinnen bereiden weer heerlijke stamppotten


De stamppotavond van Meer Samen is inmiddels niet meer weg te denken en was dan ook weer goed bezocht. De dames Lia, Jeannette, Jeanette, Erica, Tinie en Marlise hadden weer enorm hun best gedaan en dat was te proeven!

Op de eerste tafel stonden de bekende stamppotten zoals hutspot en boerenkool -met worst- maar ook bietenstamppot en zuurkoolschotel. Lekkere gehaktballen erbij, spekkies, augurk en jus, kortom: voor ieder wat wils!


Op tafel twee was er een preischotel , Marokkaanse stamppot en raadsheren stoofpot te vinden. Bij de minder bekende recepten lagen keurig briefjes met de ingrediënten bij.De kokkinnen adviseerden niet teveel soorten tegelijk op je bord te scheppen, zodat je de smaken goed kon proeven. Maar menigeen kon de aanblik van de heerlijke gerechten niet weerstaan en de keerden met een vol bord naar hun tafel terug.

Om daarna toch nog een keer te gaan opscheppen om vooral alles te proeven. En natuurlijk werden er recepten uitgewisseld, dat moet thuis ook een keer worden uitgeprobeerd! Ter afsluiting volgde weer het heerlijke door Lia verzorgde toetje, gemaakt van bramen uit Abbenes. Mmmm.....we hebben gesmuld, dank jullie wel voor jullie kookkunsten dames!Opbellen
E-mail
Info