Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Zonnig ‘Bruiloftsfeest’ in Abbenes met uitreiking Gemeentelijke Erespeld

Zoals ieder jaar wordt in Abbenes voor de zomervakantie een themafeest georganiseerd door de OEV. Dit jaar was op zaterdag 30 juni het thema ‘bruiloft’ en het verzoek was dan ook om in bruiloftskleding  te komen. Velen gaven daaraan gehoor en menigeen had haar trouwjurk weer uit de mottenballen gehaald. Ondanks het warme weer waren de heren ook dapper in kostuum.


De locatie was romantisch versierd. Bij de ingang van het terrein kon je al in de stemming komen: er stond een enorme ballonnenboog  met wit/roze ballonnen. Om de tafels zaten strikken, er stond een echte Cadillac als trouwauto  en er was ook nog een romantisch fotohoekje gecreëerd. Daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt:  bruidsparen, gezinnen, iedereen die zich wilde laten vereeuwigen nam plaats op het bankje. Net als op een echte bruiloft werden er heel veel mooie plaatjes geschoten!De binnenkomst van de diverse bruidsparen was echt uniek. Je zag  van verre het paar al aankomen en onder bewonderende blikken werd het zo een mooie modeshow . DJ Marco verzorgde de muziek en om 19.00 uur was het tijd voor de muziekbingo, waarbij mooie prijzen waren te winnen, zoals een dag een springkussen, een bon van VerseTaarten.nl of een diner bij Brasserie Puck. De liedjes van de muziekbingo waren uiteraard aangepast aan het thema,  in vele werd de liefde bezongen en de gouwe ouwe  ´morgen ben ik de bruid´ mocht absoluut niet ontbreken.

Op dit feest verscheen rond 18.00 uur loco-burgemeester Tom Horn met de ambtsketen van gemeente Haarlemmermeer om. Niet om een nog niet gehuwd stel in de echt te verbinden, maar om een bijzondere vrijwilliger in het zonnetje te zetten. Het ging in dit geval om Erica van den Berg, secretaris van de OEV. Zij zit al 15 jaar in het OEV bestuur. Behalve haar bestuurlijk functie regelt ze voor een groot deel de organisatie van de OEV-evenementen, doet de inkoop hiervoor en helpt op de feesten actief mee. Zo moest ze, uiteraard gekleed volgens het thema, achter de frituur vandaan worden gehaald voor de toespraak van de loco-burgemeester. Dat vond ze maar niets, want ze had nog een paar bestellingen lopen. Maar ze kwam er mooi niet onderuit, ze moest naar voren en daar werd ze in het zonnetje gezet.

Erica van den Berg kreeg de Gemeentelijke Erespeld uitgereikt. Zij heeft zich op bijzondere wijze langdurig ingezet voor de Haarlemmermeerse samenleving. Naast haar werkzaamheden voor de OEV doet of deed zij nog meer vrijwilligerswerk in Abbenes voor diverse verenigingen: voor de voetbal, de volleybal, toneel, de senioren, de kerk, de Jeugdraad, collecteren, dorpshuis Het Praatpunt en de basisschool in het dorp. Daarnaast heeft zij een bepalende rol gehad in de realisatie van het Multi Functionele Terrein in Abbenes, waar de meeste evenementen worden gehouden. Na deze indrukwekkende opsomming kunnen wij niet anders concluderen dat zij de speld méér dan verdiend heeft!Hierna werd het feest weer hervat, genoot iedereen van een patatje, broodje of ander lekkers. Ook Cupido was aanwezig, dus wie weet heeft die raak geschoten en komen uit dit feest nieuwe liefdes voort??

Door het warme weer bleven de bezoekers lang hangen, maar door de OEV en andere vrijwilligers werd ondertussen al druk opgeruimd.Of het bij sommigen nog is gaan kriebelen na al dit bruiloftsgebeuren, mensen hun partner wellicht eindelijk over de streep hebben kunnen trekken tóch te gaan trouwen, dat horen we graag! Heel hartelijk dank weer alle mensen die zich hebben ingezet om dit zonnige feest te doen slagen. Want geslaagd was het!


Hierbij de link naar de vele foto's van de bruiloftsgasten : KLIK HIER 
Er zijn van iedereen meerdere portretten  gemaakt in een hoge resolutie. Die kunt u opvragen via info@abbenes.net.

Voor de videofilm van het themafeest : KLIK HIER !!

Voor de videofilm van de uitreiking van de gemeentelijke erespeld aan Erica van den Berg :  KLIK HIER !

Opbellen
E-mail
Info