Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Oranje wint wedstrijd tegen geduchte tegenstander Zweden

Wederom zaten ruim 2 miljoen Nederlanders zaterdagavond gespannen voor de buis om in de  kwartfinale de wedstrijd Nederland -  Zweden te zien. Ook tijdens barbeques of andere festiviteiten werd toch tijd gemaakt om de wedstrijd volgen. Vooral in Abbenes uiteraard, want dáár komt Renate Jansen vandaan, die in de selectie van het Nederlands Elftal zit.

Dat komt je niet zomaar 'aanwaaien', met talent alleen kom je er niet: Renate heeft daar héél hard voor gewerkt. Ze begon te voetballen bij Abbenes in jongens teams, heeft zichzelf opgewerkt en geknokt tot ze op dit internationale niveau kan meespelen, en góed  kan meespelen!! Dat blijkt uit haar invalbeurten bij de afgelopen wedstrijden, waarin ze in de weinige tijd die haar gegeven is een uitstekende performance laat zien.


De Nederlandse Oranje vrouwen hebben inmiddels blijk gegeven niet alleen te kunnen winnen, maar ook een zeer aantrekkelijke wedstrijd te kunnen presenteren. In tegenstelling tot de wedstrijd Duitsland-Oostenrijk bijvoorbeeld, die ronduit slaapverwekkend was, was de wedstrijd van Nederland boeiend, afwisselend en spannend. De sfeer vóór de wedstrijd, o.a tijdens de fanwalk met zowel Hollandse als Zweedse supporters,  en daarna in het stadion, was gewoon geweldig. Fantastisch deze saamhorigheid!


De super trouwe familie en fans van Renate Jansen waren weer aanwezig om haar te steunen, en die gelegenheid bood zich aan, want Renate mocht invallen en deed dat weer zeer goed.  Het valt niet mee jezelf dan te bewijzen in de slot minuten van een wedstrijd, maar Renate deed dat door vol voor een superkans te gaan, ze was er zó dichtbij, maar de keeper belette haar te scoren door zeer veel risico te nemen. De commentator meldde even later: 'weer een goede actie van Renate Jansen'.

De Oranje Vrouwen wonnen de wedstrijd tegen Zweden met 2-0, tot grote vreugde van heel Nederland uiteraard,  het vrouwenvoetbal is nog nooit zo populair geweest, maar zeker ook tot vreugde van de zéér trouwe supporters van Renate Jansen!


Opbellen
E-mail
Info