Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Week van de Akkerbouw: ontdek het verhaal achter ons eten

Open Dag

In de Week van de Akkerbouw openen veel bedrijven uit Abbenes en omgeving zaterdag hun deuren, zoals Gebr. Gijzenberg Hoofdweg 1580, Fa. de Ruiter, Hoofdweg 1481, Bloemkwekerij Steenwijk, Kaagweg 117, Roubos Kaagweg 50 en Akkerbouwer Knibbe, Huigsloterdijk 132 uit Abbenes. Maar ook Boer Buitenhuis uit het Turfspoor,  Zorgerf Boerengeluk van de Rijnlanderweg en Boerderijwinkel Lenie Kroon aan de Huigsloterdijk, zie voor de locaties het kaartje hieronder.

Steeds meer Nederlanders willen weten waar hun voeding vandaan komt en hoe het wordt verbouwd. Aardappelen, granen, suikerbieten, bloemen, wortelen en uien, het is nog maar een greep uit het brede scala aan gewassen die Nederlandse agrariërs verbouwen. Wat weet jij eigenlijk van het vakmanschap en de duurzame bedrijfsvoering van de agrariër? Of van de verwerking tot grondstof of consumentenproduct?

Iedereen die wil weten hoe gewassen zoals aardappelen, granen, suikerbieten, bloemen en verschillende groenten geteeld en verwerkt worden is dan welkom van 10.00  tot 15.00 uur. Bezoekers kunnen dan zelf ervaren dat Nederlandse agrariërs vakmensen zijn die elke dag met hart en ziel op hun bedrijf voedselgewassen telen.


Op het kaartje kunt u zien welke bedrijven er deelnemen in de Haarlemmermeer en waarom het zo leuk is juist deze bedrijven te bezoeken. Het is een gevarieerd aanbod met diverse activiteiten. Vanaf juni kunt u op de website www.weekvandeakkerbouw.nl terecht voor meer informatie. Op de website kunt u dan een ‘routekaart’ printen die langs alle bedrijven gaat die meedoen met de open dag.


We zouden het ontzettend leuk vinden om jullie te ontmoeten op de open dag!

Opbellen
E-mail
Info