Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

 

 

ZOMERMUZIEKAVOND 26 SEPTEMBER 2014

Ruim voor acht uur vrijdagavond 26 september was het parkeerterrein bij de dorpskerk in Abbenes al vol en werden de auto’s door de verkeersregelaar Bart naar een naast gelegen locatie gestuurd. Reden: bezoekers van de Zomermuziekavond. Alhoewel al september, was het weer inderdaad nog ’s zomers. 

De Zomermuziekavond stond deze avond in het teken van de klassieke muziek, met werken vanuit de 17e eeuw tot aan midden 20ste eeuw. Uitgevoerd door o.a. Valeriya Zakopay, pianiste. Zij is afgestudeerd aan het conservatorium in Rusland, heeft al diverse concerten gegeven en is pianodocente. Valeriya heeft enige jaren in Abbenes gewoond en vond het fijn om weer in Abbenes te spelen, mede vanwege de goede akoestiek in de kerk. Haar dochter Brenda bespeelde de viool. Met haar 11 jaren heeft zij al veel ervaring: vanaf haar vierde heeft zij al vioolles en ze speelt in het strijkorkest Serenata uit Amstelveen. Otto van den Aardweg, klassiek gitaar gestudeerd aan het conservatorium, deel uitmakend van het trio Sjalsjelles en dirigent van verscheidene koren, bespeelde de klassieke gitaar. En met speciaal vervoer gekomen: Elise van der Leeuw. Waarom speciaal vervoer? Vanwege de harp en toebehoren. Zij wilde van jongs af aan harp spelen en is dat vanaf haar achtste gaan doen. Ze treedt regelmatig op bij diverse gelegenheden. 

De entree was gratis, maar de aanwezigen werd een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de musici en de restauratie van de preekstoel. De kerk was versierd met mooie bloemstukken. Voor een laag bedrag was het een avond genieten. De musici gaven zelf een toelichting bij de muziekstukken die zij gingen uitvoeren. Het publiek was onder de indruk van de prachtige muziek die zo professioneel ten gehore werd gebracht. De harpiste speelde zelfs letterlijk de blaren op de vingers! In de pauze en na afloop waren er tegen een geringe vergoeding consumpties te koop met een koekje of een hapje erbij. En natuurlijk kon er worden bijgepraat, vragen gesteld aan de musici en bewondering worden uitgesproken! Wat dan ook veelvuldig werd gedaan, want het enthousiasme onder de toehoorders was groot. De musici kregen dan ook een staande ovatie. Een werkelijk prachtig concert in ons kleine dorpje Abbenes!ZOMERMUZIEKAVOND

Opbellen
E-mail
Info